Д-р Елена Румянцева е специалист в областта на инжекционната козметика. Тя е с руски произход, но се грижи за красотата на французойките в клиника в Париж. Като гост-лектор в София по покана на Global Aestetics представи най-новото в света на красотата – Jalupro (биоревитализация на кожата чрез стимулиране на колагена). Срещаме се с нея, за да й зададем няколко важни въпроса – на първо място, какви са специфичните грижи, които трябва да полага жената за красотата си след 40-те. Промените в тялото след тези години изискват съответната по-специфична грижа, а ние вярваме, че с правилното отношение всяка дама би се чувствала по-добре. 

Как жените трябва да се грижат за красотата си, след като навършат 40 г. ? Има ли нещо специфично?
В тази възраст настъпват някои хормонални промени у жените. Променя се и работата на различните системи в тялото, метаболизмът се забавя, протеините и витамините се усвояват по различен начин. Затова трябва да помогнете на тялото си да поддържа тези функции, които досега е вършило само. Това трябва да става по възможно най-естествения, природен начин. Жените след 40 трябва да се грижат за красотата си по възможно най-близкия до физиологията им начин. Това включва и инжектиране на аминокиселини. Те могат да се приемат и орално под формата на добавки.

Снимка: Росица Николова

Кои са петте най-важни процедури, които бихте препоръчали за всяка жена на тази възраст?
След 40 г. всяка кожа губи обем и плътност, става отпусната и с не добър тургор. Самите мускули на лицето вече нямат толкова добър тонус.

Да си представим нужните процедури като една пирамида. В основата са витамините и минералите, нужни на кожата. Следва стимуацията на кожата – пилинг, лазери, ултразвук и всякакви подобни процедури с уреди, които стимулират кожата.

Старият колаген трябва да бъде стимулиран да произвежда нов. Важно е и релаксирането на мускулите. То идва под формата на ботулинов токсин (ботокс). Обемът пък се подобрява с филъри, базирани на хиалуронова киселина. И, разбира се, грижите в професионалните клиники трябва да се съчетаят с качествена домашна грижа с професионални продукти.

Как се грижат за красотата си българките, рускините и французойките. Има ли разлика?
Има голяма разлика в начина, по който се разбира красотата от различните нации. Това, което французойките усещат като красиво, може да не се приема така от жените славянки. Това, което е критерий за красота за една нация, може да не е за друга. Общото обаче е едно – всички се стремят към натуралната, естествена красота

Около 40-те всички жени стават по-чувствителни на тема красота. Тенденцията в момента е процедурите за красотата така да действат, че жената да изглежда естествено. Това означава да не разчита на филтрите в Инстаграм или на фотообработка, а такава да е натуралната й красота.

Източник: LADYZONE.BG