Поставянето на филъри за устни стана все по-популярно през последните години като нехирургичен начин за подобряване на външния вид на устните. Те обикновено се състоят от хиалуронова киселина, която се среща естествено в тялото и може да придаде обем и форма на устните. Докато много хора са доволни на резултатите от филърите за устни, има и някой потенциални недостатъци, които трябва да имате предвид.

В тази статия ще разгледаме плюсовете и минусите на поставянето на филъри за устни, за да можете да вземете информирано решение дали са подходящи за вас.

Филъри за устни

Плюсове на филърите за устни:

Бърза и удобна процедура

 Едно от най-големите предимства на филърите за устни е, че те са бърз и лесен начин да подобрите външния вид на устните си. Процедурата може да се извърши за няколко минути и обикновено не е необходим период на престой или възстановяване.

Възможност за персонализиране

Друго предимство на филърите за устни е, че те могат да бъдат пригодени към вашите специфични нужди и предпочитания и въпреки че тенденцията в последните години беше уеднаквяване по-скоро, определено последните години се възвръща естествената красота и се търси натуралност във формите.

Внимателно подбирайте лекар, който да определи идеалното количество филър, което да използвате и къде да го инжектирате за най-естествено изглеждащи резултати, особено ако поставяте хиалурон в устните за първи път.

Временни резултати

Филърите за устни обикновено издържат между шест месеца и една година, в зависимост от вида на използвания филър. Това означава, че ако не сте доволни от резултатите или ако решите, че вече не искате да имате филъри, ефектите постепенно ще изчезнат с времето.

Филъри за устни

Недостатъци на филърите за устни:

Цена

Цената на филърите за устни може да варира в зависимост от необходимото количество филър и избрания от вас лекар. Тъй като резултатите са временни, може да се наложи да се подложите на няколко процедури, за да поддържате желания вид.

Потенциални рискове

 Докато филърите за устни обикновено се считат за безопасни, има някои потенциални рискове, свързани с процедурата. Те могат да включват алергични реакции, инфекции или образуване на бучки или подутини под кожата. Ако са поставени непрофесионално, може да има и миграция на филъра.

Временен резултат

Въпреки че временният характер на филърите за устни може да се разглежда като полза, някои хора може да са разочаровани, че резултатите не са постоянни.

Минимални странични ефекти

Повечето хора изпитват незначителни странични ефекти след инжектиране на филър за устни, като подуване, синини или чувствителност около мястото на инжектиране. Тези нежелани реакции обикновено отзвучават в рамките на няколко дни до седмица.

Прекаляване с филъра

Друг потенциален недостатък на филърите за устни е, че ако не се инжектират правилно или в правилното количество, те могат да създадат пресилен или неестествен вид. Това може да се избегне, като изберете добри марки филъри за устни. Най-добрият филър за устни е Cytosial –  ново поколение монофазни дермални филъри с хиалуронова киселина в 3 разновидности.  За разлика от други подобни филъри, при Cytosial имаме и линеаризация на веригите, което дава изключителна хомогенност на продукта, несравнима с никой друг продукт  на пазара. Изборът на опитен лекар, който има добро око за създаване на естествено изглеждащи резултати също не е за подценяване

В заключение, филърите за устни могат да бъдат чудесен вариант за тези, които искат да подобрят външния вид на устните си бързо и удобно. Те могат да се персонализират, имат минимални странични ефекти и осигуряват временни резултати. Има обаче и някои потенциални недостатъци, които трябва да се вземат предвид, включително цена, потенциални рискове и временния характер на резултатите. Важно е внимателно да претеглите плюсовете и минусите, да се информирате възможно най-много за да осигурите възможно най-добрия резултат. В крайна сметка дали филърите за устни си заслужават или не зависи от вашите индивидуални цели и предпочитания. Плюсът е, че след поставяне на филъри, резултатите все пак са временни и бихте могли да предцените дали все пак това е вашият продукт.