Заболяването атопичен дерматит е хронично възпалително заболяване на кожата, което обикновено се проявява със суха, раздразнена, червена и сърбяща кожа. Това заболяване е често срещано, особено при деца и може да доведе до сериозни проблеми, включително инфекции, неравенство в настроението и проблеми със заспиването.

Симптоми на атопичен дерматит

Симптомите на атопичен дерматит могат да се различават от човек на човек, но най-често се проявяват със следните симптоми:

 • Суха, раздразнена кожа
 • Червени петна на кожата
 • Сърбеж
 • Образуване на сухи, черупчести или влажни секреции на кожата
 • Чувствителност на кожата
 • Изпускане на течности от кожата
 • Оток на кожата
 • Инфекции, когато кожата е наранена от надрасквания
атопичен дерматит при деца и възрастни
атопичен дерматит

Лечение на атопичен дерматит

Лечението на атопичен дерматит може да бъде трудно и дълготрайно, но обикновено се състои от комбинация от кремове и лекарства.

Много хора с атопичен дерматит намират облекчение от сухотата и сърбежа на кожата с помощта на кремове и лосиони за кожата, които могат да помогнат да се запази хидратацията на кожата. Кремовете с глюкокортикостероиди могат да се използват за лекуване на силни възпаления на кожата, но трябва да се прилагат под наблюдение на лекар, не всички ги предпочитат, особено ако се ползват от деца.

С проучен профил на безопасност, в множество клинични изследвания, Atopiclair подпомага възстановяването на кожната бариера и редуцира сърбежа при деца над 6 месеца и възрастни, страдащи от атопичен дерматит.

Нестероиден, подхранва кожата с мощни  съставки с хидратиращи, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства той е отлично решение, ефективно помагащо всички възрастови групи..    

Atopiclair - крем за лечение на атопичен дертматит

Atopiclair – нестероиден крем за лечение на атопичен дерматит

Ключови съставки в Atopiclair:

Възстановява – Съдържа хиалуронова киселина и масло от ший, които възстановяват кожната бариера, като осигуряват ключови физиологични липиди и мощна хидратация

Успокоява – Съдържа глициретинова киселина, която бързо успокоява сърбежа и паренето чрез ефективно противосърбежно и противовъзпалително действие

Защитава – витамини C & E, които предпазват кожната бариера чрез мощно антиоксидантно действие. Ключови липиди, включително масло от ший, с триглицериди и полиненаситени мастни киселини, които проникват в роговия слой, за да възстановят бариерната функция.

Симптомите на атопичния дерматит варират в зависимост от това колко тежко е заболяването. Някои хора може да имат само леко раздразнение на кожата, докато други могат да имат тежки симптоми, като силно червене и изтичане на течност от кожата. Обикновено заболяването се влошава през зимните месеци, когато влажността във въздуха е ниска.

Лечението на атопичния дерматит може да варира в зависимост от тежестта на заболяването. Обикновено се използва комбинация от локални лекарства и домашни грижи, за да се контролира заболяването.

Основни предимства:
 • Изчиства атопичния дерматит за 8 дни
 • Намалява сърбежа с 82%
 • 94% от пациентите не са имали нужда от стероидно лечение
 • Подходящ за деца над  6м+

Развитието на атопичен дерматит при деца се влияе от генетиката, въпреки че точният начин, по който преминава от родители на деца, не е известен.

Ако единият родител има атопичен дерматит или някое от другите атопични заболявания (астма, сенна хрема), шансовете са около 50% детето да има едно или повече от заболяванията. Ако и двамата родители са атопични, шансовете на детето им да го има са още по-големи.

Връзката обаче не е абсолютна: около 30% от засегнатите пациенти нямат членове на семейството с някое от тези алергични заболявания.

Лечение на атопичен дерматит при деца

В зависимост от тежестта на симптомите, атопичният дерматит може да се лекува с локални лекарства, които се нанасят върху кожата, като ви препоръчвате да започнете с Атопиклер заради липсата на кортикостероиди в него.

атопичен дерматит при деца